پارچه و دستبافهفرش و دستبافه

قلاب بافی

بافت تور با استفاده از قلاب را قلاب دوزی یا قلاب بافی می گویند که به عنوان یکی از صنایع دستی رودوزی شناخته شده است. در زبان انگلیسی به قلاب بافی crochet گفته می شود که مشتق شده از واژه فرانسوی به معنای قلاب کوچک (small hook) می باشد. امروزه هنر قلاب بافی و بافتنی به عنوان یک سرگرمی و حتی یک حرفه برای کسب درآمد، جایگاه ویژه ای را در بین زنان و دختران هنرمند ایرانی کسب کرده است. (برای مطالعه مقاله‌ی جدیدترین مدل‌های بافت زمستانی بر روی لینک کلیک کنید)

با استفاده از هنر قلاب بافی می توانید حاشیه کارهای مختلف را طراحی کنید.البته هنوز هم هستند کسانی که دلشان می خواهد لباس قلاب بافی به تن کنند یا روی میز و تخت خود را با این هنر دست بافت بیارایند و با استفاده از این هنر می توان انواع روتختی ها، پوشاک، کیف، لوستر و … بافت و در جای جای محیط زندگی از زیبایی و جذابیت آن ها استفاده کرد.

بافندگی و قلاب بافی هم از طریق ماشین و هم دستی انجام می گیرد و دارای سبک های متفاوتی می باشد که دلیل این تفاوت به جنس و ضخامت نخ ها و میل بافندگی بر می گردد. این هنر به سه روش قابل اجرا است: قلاب بافی ساده، قلاب بافی برجسته، قلاب بافی معرق.

بین این سه روش قلاب بافی معرق پرکار تر و زیباتر جلوه می کند.در این روش در اشکال مختلف ماهوت رنگی را برش می‌دهند و روی برگ ها و گلبرگ ها در زمینه کار قرار می دهند و سپس آن ها را با استفاده از قلاب به پارچه زمینه وصل می کنند. معمولاً مناسب ترین پارچه برای زمینه قلاب بافی، ماهوت مرغوب به رنگ های زرشکی، سیاه، قرمز تند، آبی تیره و قهوه ای می باشد و همچنین جنس نخ ها بایستی ابریشم خالص و تابیده در رنگ های متنوع باشد.

تاریخچه و پیشینه بافندگی و قلاب بافی

استفاده از تور تاریخ بسیار طولانی را دارد به عقیده دانشمندان،1500 تا 1600 سال پیش از میلاد مسیح از تور استفاده می‌شده است. شاید برایتان جالب باشد که کلمه ی crochet اولین بار در سال ۱۸۲۳ در مجله ی هلندی به نام Pen eacutelop eacute (پنه لوپه) دیده شد. و شاید جالب تر این که، اولین مرجع انگلیسی پوشاک های بافته شده از حلقه هایی از نخ با یک قلاب، کتابی بود به نام: The Memoirs of a Highland Lady از الیزابت گرنت (Elizabeth Grant). برخلاف ریشه های انگلیسی آن، شواهدی هم وجود دارد که از شباهت این هنر با هنر tambour embroidery فرانسوی خبر می‌دهد.

اما واقعیت این است که قلاب بافی در ایرلند قرن نوزدهم میلادی بود که به شهرت رسید و شناخته شد. بین سال های ۱۸۴۵ ۱۸۴۹ بود که قحطی ایرلند را فرا گرفته بود و زندگی بسیاری از مردم آن کشور را تحت تاثیر قرار داده بود. کارگران ایرلندی که در آن زمان دچار مصیبتِ فقر و گرسنگی شده بودند، از تولید تورهای قلاب بافی شده به عنوان یک منبع درآمد استفاده می کردند. کم کم در طول قحطی بزرگ ایرلند مردان، زنان و کودکان برای تولید گسترده ی این محصولات به یک تعاونی پیوستند.

همچنین مدارسی برای آموزش این نوع بافندگی تاسیس شد و معلمانی که آموزش دیده بودند به سراسر ایرلند فرستاده شدند تا آن را به دیگران هم آموزش دهند. این هنرِ دستی بعداً، با مهاجرت ایرلندی ها به آمریکا، به این کشور نیز راه یافت. اولین کتابی که به ارائه ی الگوهای قلاب بافی در سال ۱۸۴۶ پرداخت، و اعتبار ابداع این هنر را به ایرلندی ها داد، کتابی بود از دوشیزه ای به نام: .Mademoiselle Riego de la Blanchardiere

تاریخچه و پیشینه بافندگی و قلاب بافی

تورهای قلاب بافی ایرلندی، کم کم در اروپا و آمریکا محبوبیت پیدا کردند، و در طول جنگ جهانیِ اول، به طور انبوه بافته شدند. پایان دوران ویکتوریا در انگلیس، سرآغاز تغییر در مدل های قلاب بافی بود. مدل های قلاب بافی، حالا دیگر استادانه تر و با ظرافت بیشتری نسبت به قبل بافته می شدند، و نخ های سفید و نخ های با رنگ های روشن به نخ های دیگر ترجیح داده می شدند.

بعد از جنگ جهانی اول، الگوهای بسیار کمتری منتشر شدند و بیشترِ آنها نسخه های ساده شده ای از همان الگوهای قرن بیستم بودند. اما از اواخر دهه ۱۹۴۰ تا اوایل دهه ۱۹۶۰، طرح های خلاقانه ی قلاب بافی برای اقلام خانگی مانند: دستمال های رنگی کوچکِ سر سفره، دستگیره ها (که برای گرفتن اجسام داغ استفاده می شوند) رومیزی، روتختی و اقلام مشابه دیگر، دوباره در دنیا به ویژه در ایالات متحده مورد توجه زیادی قرار گرفت. و در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰، نسلِ جدید، علاقه ی فراوانی به قلاب بافی به خصوص با رنگ های روشن پیدا کردند.

مدت کمی بعد از این دوران، محبوبیت این هنر اندکی کاهش یافت،اما در اوایل قرن بیست و یکم، هنر قلاب بافی و سایر صنایع دستی، با تغییر الگوها و استفاده از رنگ های روشن، دوباره محبوبیت خود را به سرعت بازیافتند.

آموزش قلاب بافی

لوازم مورد نیاز برای قلاب بافی

  • نخ
  • قلاب
  • سوزن
  • متر
  • قیچی
  • گیره
  • نشان گذار

آموزش قلاب بافی

معرفی انواع میل قلاب بافی

  • میل آلومینیومی
  • میل فلزی
  • میل چوبی

انواع میل از لحاظ اندازه در قلاب بافی:

  • صاف و بلند و در اندازه های گوناگون
  • میل گرد: نوع دوم میل بافتنی کمی متفاوت تر از میل نوع اول می باشد و برای بافت های طویل استفاده می شوند شکل این میل ها به گونه ای هستند که ته یکی از آنها با یک سیم بلند پلاستیکی یا فلز به انتهای میل دوم متصل شده است و دارای شماره های مختلفی می باشد.

معرفی انواع نخ های قلاب بافی

یکی از قسمت های مهم و هیجان انگیز بافندگی انتخاب درست نخ از لحاظ دوام، رنگ و ضخامت می باشد چرا که نخ ها از جنس ها و کلاف متفاوتی برخوردار هستند بنابراین بایستی در انتخاب آنها حساسیت زیادی به خرج داد.

  • نخ با الیاف مصنوعی
  • نخ با الیاف طبیعی

آموزش مقدماتی و مرحله ای قلاب بافی

چگونگی گرفتن قلاب در دست به نحوی می باشد که شما بایستی مثل یک چاقو و مداد قلاب را در دست خود بگیرید قلاب معمولا در همان دستی گرفته می شود که دست با آن می نویسد. بایستی برای هدایت و گرفتن نخ از دست دیگر استفاده کنید به شکلی نخ را به دست بگیرید که آزادانه در حال حرکت باشد. با استفاده از یک گره خفت نخ را به قلاب متصل کنید. دم نخی که از بافت خارج شده است را با انگشت شست و میانی نگه می دارید و با استفاده از انگشت اشاره نخ را هدایت می کنید. اگر به قلاب بافی علاقه دارید می‌توانید مقاله آموزش قلاب بافی را مطالعه کنید.

گره های قلاب بافی

معمولاً به اندازه یک تا دو دور نخ را به دور انگشت اشاره بپیچانید به گونه ای که نه زیاد شل باشد و نه زیاد سفت تا برای هدایت آن راحت باشید. در آموزش و شروع قلاب بافی سعی کنید از نخ روشن و قلابی که سایز آن بزرگ است به کار ببرید تا گره ها در بافت به طور کاملاً مشخص دیده شوند. قدم ابتدایی برای شروع یک بافت گره خفت می باشد که برای اتصال نخ و قلاب به کار گرفته می شود.

نکته:گرهی که به گره ی خفت معروف است باید روی قلاب به اندازه ای محکم و سفت باشد که به هیچ عنوان هیچ حرکتی نکند.

زنجیره زدن یا CH در قلاب بافی

همانطور که در دنیای مد دیپیا گفته ایم وقتی میخواهید زنجیره بزنید این کار را با ملایمت انجام دهید تا زنجیره هایتان سفت نشود با این کار کمی جا باز میشود بین حلقه ها و کار شما بافت خوبی خواهد داشت. هر بافتی پایه دارد،این زنجیره ها هستند که آنها را به وجود می آورند.زنجیره علاوه بر پایه بودن در مدل های توری هم قابل استفاده است.

زمانی که گره اول دور قلاب است باید نخ رها شده را با کمک قلاب از گره روی قلاب رد کنیم با این کار زنجیر ی زدیم که با توجه کردن به شکل یا مدل مورد نظرمان میتوانیم تعداد آن را کم یا زیاد کنیم.زنجیر ها به ضخامت کاموا هم بستگی دارد.

نقشه خوانی و علائم آن در قلاب بافی

زبان بین المللی هنرمندان قلاب بافی همین علائم نقشه خوانی است.برای اینکه بافتنی مورد نظر منظم و شکیل از آب در آید بهتر است از نقشه های بافتنی الگو برداری کرد. اگر بتوانید نقشه خوانی را فرا بگیرید و علائم قلاب بافی را بتوانید بخوانید می توانید به راحتی مدل بافتنی را بدون ترجمه کردن نقشه مطابق شکل ببافید.

  • در نقشه های قلاب بافی بافت نامرئی را با یک دایره ای که تو پر است نشان می دهند.
  • دایره توخالی هم نشان دهنده بافت زنجیره است.
  • علامت + یا times بافت پایه کوتاه را نمایش می دهد.
  • علامت T نشان دهنده ی پایه ی ساده است.

علائم و نشانه ها برای آموزش قلاب بافی

  • بافت برجسته از جلو (front-post)
  • بافت برجسته از پشت (back-post)
  • بافت پایه بلند برجسته از جلو (front-post double crochet stitch)

به کمک قلاب نخ را نگه دارید و آن را در قسمت جلویی داخل قسمت خالی دو پایه بلند اول و دوم از ردیف قبل بکنید. قلاب را از پشت پست یعنی قسمت خالی پایه بلند دوم وسوم ردیف قبل بیرون بیاورید. حالا وقتی نخ را با قلاب بگیرید باید سه حلقه روی قلاب تشکیل شده باشد. این مرحله نیز مانند بافت ساده ی پایه بلند انجام می شود.

مراحل گره خفت زدن در قلاب بافی

  • برای اینکار ابتدا یک حلقه در نخ تان درست کنید و مقداری از آن را در پایانه نخ رها کنید.
  • حلقه ای را که ایجاد کرده اید در بالای دم نخ نگه دارید.
  • حالا قلاب را از داخل حلقه رد کنید و پایین دم نخ بیندازید.
  • در مرحله بعدی هر دو انتهای نخ را بگیرید و با ملایمت بکشید تا محکم شود.

گره نامرئی یا ST یا SL در قلاب بافی

کوتاهترین ،سفت ترین و تنگترین گره را در بافت قلاب بافی ، نامرئی نامیده اند. یک ردیف از بافت گره ی نامرئی به شکل یک ردیف زنجیره می ماند که به کار قلاب بافی وصل است.این بافت بیشتر در مواردی مانند اتصال تکه ها ی جدا از هم و یا لبه های کار و یا برای انتقال از سمتی به سمت دیگر به کار می رود.

نکته:بافت گره ی نامرئی دارای بافت بلندی نیست.

گره ی نامرئی در چه جاهایی مورد استفاده قرار میگیرد؟

برای اینکه کار بافتتان را به پایان برسانید یا بخواهید دو بافت را به هم وصل کنید و یا زمانی که بخواهید فاصله ای در بین بافتتان نباشد از این گره ی استفاده می شود.

برای بافت 10 عدد پایه کوتاه باید اقدامات زیر را انجام دهید:

در ابتدای کار 11 تا زنجیره بزنید که یکی از زنجیره ها برای قد پایه ی کوتاه و ده تای دیگر برای ده پایه مورد استفاده قرار میگیرد.

نحوه زدن زنجیره و گره متحرک در شروع بافتنی

برای اینکه بافتنی را شروع کنید با داشتن قلاب و کاموا شروع به زدن بافت زنجیره کنید.که این نیز با گره ی متحرکی که به دور قلاب بافتنی می زنید شروع می شود. برای اینکه بتوانید بافتنی را شروع کنید باید یاد بگیرید که چگونه گره متحرک و بعد از آن زنجیره را بزنید.به صورت تقریبی با 6 اینچ از کاموا میتوانید یک حلقه ساده بزنید. باید نخ کاموا مانند شکل باشد و نخ آزاد شما در پشت قلاب قرار نگرفته باشد.

از مرکز حلقه ای که قبلاً درست کردید گیره سر قلاب خود را وارد کرده و با استفاده از قاب نخ پشتی حلقه را از مرکز حلقه گرفته و بیرون بیاورید تا گره جدیدی ایجاد شود. حال باید اقدام به کشیدن قسمت آزاد نخ کرده تا در نهایت گره شما دور قلاب سفت شود.

پس از گذراندن مراحل ذکر شده حالا باید شروع به زدن زنجیره کرده و حتماً به این نکته توجه داشته باشید که گره هایی که زدید بایستی دوره قلاب قابل حرکت باشد تا زنجیر زدن به راحتی انجام شود. چنانچه گره خیلی شل یا سفت باشد زنجیر زدن برایتان مشکل خواهد شد و از آنجایی که اساس بافتنی را بافت زنجیره تشکیل می دهد بنابراین حتماً در زنجیره زدن دقت لازم را داشته باشید تا در نهایت کارتان شکیل و تمیز از آب در بیاید.

نخ آزاد کاموا را برای زنجیر زدن دور انگشت وسط خود پیچانده و با استفاده از انگشت اشاره و انگشت شصت گره دور قلاب را نگه داشته و در نهایت در حالتی زیر نخ و قلاب باید در دستان شما باشد. نخی که دور انگشت وسط خود پیچیده اید با استفاده از قلاب بکشید و از وسط گره متحرک خارج نمایید. همین روند را ادامه دهید تا هر اندازه زنجیره که می خواهید را بزنید . اگر کاموا را در دستتان شل بگیرید زنجیره ها شل و اگر کاموا را در دست خود خیلی سفت بگیرید زنجیره ها بیش از حد سفت می شوند.

با انگشت شصت و انگشت اشاره آخرین زنجیره را خود کنترل کنید. برای اینکه تسلط بهتری بر روی بافتنی داشته باشید، این دو انگشت را همیشه نزدیک میله بافتنی خود قرار دهید. دقت کنید هر زنجیره باید در بالای بعدی قرار بگیرد و نخ کاموا را بیش از حد نکشید زیرا اینگونه زنجیره بیش از حد سفت شده و کار بافتتان مشکل می شود.

شاید در ابتدا زنجیره زدن برای شما سخت باشد، اما با تکرار و تمرین می توانید خیلی زود تبحر کافی در این کار به دست آورید .

آموزش پایه دوبل یا treble crochet در قلاب بافی

به بافتی که بلند تر از بافت ساده و کوتاهتر از پایه بلند باشد ، پایه دوبل می گویند که از بافت های اساسی با قلاب است . مانند بافت های دیگر در این بافت نیز اولین گره زنجیره در بافتن حساب نمی شوند به جز در مواردی که در دستور بافتنی ذکر شود.برای آغاز کار ابتدا گره متحرک را دور قلاب بزنید و سپس 15 زنجیره شل بزنید.

نخ را دو مرتبه از پشت به جلو روی قلاب انداخته و 4 زنجیره ابتدایی را همانطور رها کنید و قلاب را درون زنجیر پنجم نمایید . حلقه روی قلاب ، زنجیره محسوب نمی شود. نخ را از پشت به جلو روی قلاب انداخته سپس از داخل زنجیره پنجم بیرون بکشید تا 4 حلقه روی میله داشته باشید. در این مرحله نخ را از پشت به جلو بیاورید و با سر قلاب از دو زنجیره ابتدایی روی میله قلاب بافی خارج کنید تا 3 حلقه روی قلاب داشته باشید. سپس دوباره این عمل را تکرار کنید و نخ کاموا را از پشت به جلو بیاورید و از دو حلقه ابتدایی روی میله خارج کنید تا روی میله 2 حلقه باقی بماند.

برای دو حلقه باقی مانده روی قلاب نیز همین کار را تکرار کنید یعنی نخ را از پشت به جلو بروی قلاب آورده و با سر قلاب نخ را از دو حلقه باقی مانده خارج کنید تا بافت پایه دوبل شما تکمیل شود. در آخر روی قلاب باید یک حلقه باقی مانده باشد. برای اتمام ردیف بافتنی باید روی هر دانه از زنجیره باقی مانده زنجیره پایه دوبل را تکمیل کنید.

برای آغاز ردیف دوم دستتان را برخلاف عقربه های ساعت بچرخانید. سپس با استفاده از بافت پایه بلند، نخ کاموای را تا ارتفاع مناسب بالا بیاورید و 4 زنجیره با استفاده از حلقه باقی مانده روی قلاب بزنید. به این زنجیره ها به زنجیره چرخشی می گویند که از آنها برای بالا آوردن نخ به ردیف بعدی استفاده می شود.

چهار زنجیره چرخشی اساس بافت ردیف دوم هستند، حلقه درون میله را حساب نکنید و نخ کاموا را از پشت به جلو روی قلاب بیاورید و سر قلاب را به حلقه دوم وارد کنید و یک زنجیره پایه دوبل بزنید. هر دانه از زنجیره پایه دوبل را روی دانه زنجیره باقی مانده از ردیف قبل بزنید. در بالای 4 زنجیره بافته نشده از ردیف قبل زنجیره پایه دوبل آخری را بزنید تا 12 زنجیره پایه دوبل داشته باشید. بعد از زدن آخرین زنجیره پایه دوبل 6 اینچ از کاموا را رها کرده و با سر قلاب گره متحرک بزنید و آن را سفت کنید.

برای زدن پایه کوتاه که از اساسی ترین بافت های قلاب بافی است باید قلاب رو وارد زنجیر بعد نمایید و نخ را از آن خارج کنید. اکنون دور قلاب شما دو حلقه می باشد. نخ آزاد را با قلاب بگیرید و از داخل دو حلقه بگذرانید. هر تعداد زنجیره لازم بود را بزنید و برای قد پایه یک زنجیره به آن بیفزایید.

پایه ی ساده یا نیم دوبل در قلاب بافی یا HDC

پایه ساده، از پایه کوتاه یک مرحله بیشتردارد. از این پایه برای بافت :کلاه ، شالگردن ، لباس ، جوراب و… استفاده می شود.

برای بافت پایه ی ساده، هر تعداد زنجیره لازم بود را بزنید و 2زنجیره در آخر برای قد پایه ساده بیافزایید و در سومین زنجیره اولین پایه ی ساده را ببافید. مانند پایه بلند عمل کنید اما دو بار دور قلاب نخ را بیاندازید و قلاب را درون ششمین زنجیره نمایید.نخ را دور قلاب بیاندازید و بیرون بکشید. سپس دوباره نخ را بگیرید و از درون دو حلقه خارج کنید و این کار را دوباره تکرار نمایید.

پایه ی ساده یا نیم دوبل در قلاب بافی یا HDC

بافت سنبله در قلاب بافی

برای مدل دادن به بافت اغلب از بافت سنبله استفاده می کنند . در این بافت قلاب را در گره های رج پایین وارد نکنید بلکه به رج های پایین تر وارد نمایید و از آن قسمت نخ را خارج کنید .

بافت پایه بلند برجسته در قلاب بافی

یک شیوه دیگر برای مدل دادن به بافت ، بافت پایه بلند برجسته در جلو و عقب است. در این نوع بافت ، قلاب را از بدنه ی پایه رد کنید و از درون گره ها و زیر حلقه ها رد نکنید.

تفاوت پایه بلند برجسته جلو و عقب

اگر قلاب را از جلوی بدنه رد کنیم پایه بلند برجسته جلو و اگر از پشت بدنه ی پایه بلند رد کنیم پایه بلند برجسته عقب می‌باشد.

بافت خوشه ای در قلاب بافی

ترکیب چندین پایه که به شکل خوشه در آمده اند را بافت خوشه ای می گویند.

موارد استفاده از بافت خوشه ای:

  • کاهش بافت
  • مدل حبابی
  • مدل پفی: در این بافت پایه ها در یک خوشه از سر به هم وصل می شوند.

بافت حبابی در قلاب بافی

بافت حبابی در قلاب بافی مانند مدل خوشه ای است اما در این بافت، پایه ها، هم از سر و هم از پایین یکی هستند و چندین پایه در یکجا بافته شده و از سر یکی میشوند.

مدل پفی در قلاب بافی

مدل پفی نیز مانند مدل حبابی بافته می شود با این تفاوت که آن را با پایه ی ساده می بافند. تفاوت این دو مدل این است که مدل پفی از مدل حبابی کوتاه تر است.

مدل ذرتی در قلاب بافی

ترکیب چند پایه بلند که در پایین یکی می شوند را مدل ذرتی می گویند. در مدل ذرتی همه پایه‌ها کامل بافتخ می‌شود و در آخر سرآنها به هم متصل می‌شود.

بافت Vشکل در قلاب بافی

در قلاب بافی بافت V شکل، از دو پایه بلند بافته شده در یک گره تشکیل می شود. بین دو پایه یک یا دو زنجیره بافته می‌شود.

بافت ضربدری یا X در قلاب بافی

برای بافت ضربدری، یک جفت پایه می بافند که یکی از پایه ها به عقب برگشته و حالت X را درست می کند. بافت ضربدری را می توان با هر پایه ای بافت و این بافت بین هر جفت پایه نیز امکانپذیر است. میتوان از زنجیره بین این جفت پایه ها استفاده کرد و حالت ضربدری پهن تری ایجاد نمود.

سه زنجیره پیکوت در قلاب بافی

از سه زنجیره پیکوت در قلاب بافی برای ایجاد حفره ، اتصال بافت به بافتی دیگر ، به عنوان حاشیه برای لبه بافت می توان استفاده کرد. برای این کار در هر قسمت از بافت که لازم می دانیم پیکوت ایجاد کنید ، سه زنجیره زده و قلاب را وارد سر همان پایه ای که سه زنجیره را زده اید ، نمایید و نخ را خارج کرده و حلقه ی روی قلاب میکشیم . بدین ترتیب بر روی بافت یک حالت دایره ای شکل از زنجیره ها تشکیل می شود.

موتیف در قلاب بافی

موتیف به بافتهایی می گویند که به شکل اشکال هندسی گوناگون به صورت قطعه قطعه میبافیم و به هم متصل میکنیم. مستطیل ، مربع ، مثلث ، دایره ، گل ، شش ضلعی و .. از اشکال مختلف موتیف هستند.

مقایسه بافت یک نوع نخ با سه مدل قلاب و سایز متفاوت: اندازه ی بافت به سایز قلاب ، شدت کشش نخ و سفت و شل بودن نخ هنگام بافت بستگی دارد به طوری که اگر نخ یکسان باشد اما سایز قلاب متفاوت باشد ، اندازه بافتنی متفاوت خواهد شد.

علائم روی کاموا برای قلاب بافی

بر روی نخ برچسبی وجود دارد که در آن تمام اطلاعات مربوط به نخ مانند:کد رنگ ، طول نخ ، سایز قلاب ، وزن نخ درج شده است. این اطلاعات موجب می شود نخ مناسبی برای بافتمان انتخاب کنیم.

علائم روی کاموا برای قلاب بافی

انواع کاموای ایرانی برای بافندگی و قلاب بافی(کلیک کنید).

  • کد رنگ

برای اینکه بافت شما چند رنگ نشود باید به کد رنگ مربوط به هر نخ توجه نمایید و کلاف هایی را انتخاب کنید که کد رنگشان یکسان باشد. کد رنگ مربوط به هر نخ روی برچسب آن درج شده است.

  • طول نخ

برای شروع یک بافتنی باید بدانید به چه مقدار نخ احتیاج دارید و هنگام تهیه ی نخ به طول آن توجه کنید. برخی از کلاف ها 100 گرمی هستند و 40 متر می باشند اما برخی دیگر 30 متری هستند.

  • وزن نخ

نخ ها وزن های مختلفی دارند برخی باریک کم وزن اما برخی ضخیم و با وزن زیاد هستند. برای انتخاب سایز قلاب و الگوی مناسب بافت باید به ضخامت و وزن نخ توجه نمایید.

  • قلاب

هنگام انتخاب نخ به برچسب آن دقت کنید زیرا سایز قلاب روی برچسب زده شده بر روی نخ نوشته شده است.

موارد استفاده از قلاب بافی

بافت لباس (بلوز، دامن، مانتو و غیره)،انواع شال و شنل، انواع رومیزی، روتختی، آباژور و جای دستمال کاغذی، زیر لیوانی، دستگیره های متنوع، انواع گل سر و گل سینه، کیف، عروسک، و…

هنرمند شهرت رو در دیپیا پیدا کن

دیپیا اولین سایت کاریابی هنرمندان

اینجا پروژه بگیر یا خودت رو معرفی کن

سخن آخر

در این مقاله، از راحت‌ترین روش برای آموزش قلاب بافی استفاده کردیم و تمامی انواع گره های معروف و ضروری را توضیح دادیم. قلاب بافی در قدیم بسیار محبوب و پرکاربرد بوده است. در آینده نه چندان دور دوباره همان محبوبیت را پیدا خواهد کرد.

مقالات مرتبط

11 Comments

  1. What i don’t realize is in truth how you are not really much more smartly-favored than you might be right now. You’re so intelligent. You recognize thus considerably in terms of this topic, produced me in my view imagine it from a lot of numerous angles. Its like women and men are not interested until it is something to do with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. All the time deal with it up!

  2. I just like the helpful information you provide on your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I am fairly sure I’ll learn a lot of new stuff proper here! Best of luck for the next!

  3. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

  4. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my option to learn, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can repair for those who werent too busy looking for attention.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Check Also
Close
Back to top button