پتینهسفالینه و سرامیک

پتینه روی دیوار

نکات برگزیده مطلب
  • دانش قدرت است
  • در آینده ممکن است
  • طرفداران تیم های Hibs و Ross County در فینال
  • Tip of the day: That man again
  • طرفداران تیم های Hibs و Ross County در فینال
  • Spieth در خطر ناپدید شدن

پتینه (Patina)روی دیوار نوعی نقاشی روی دیوار است که می توانید هر چند بار که دوست دارید آن را بازسازی و در نمای دیوار تغییر ایجاد کنید. پتینه روی دیوار یکی از راه های کم هزینه برای تزئین و تغییر دکوراسیون خانه ها است. در این مقاله قصد داریم شما را با پتینه روی دیوار آشنا کنیم.

پتینه روی دیوار چیست؟

پتینه کاری یک هنر است و به مجموعه کارهایی گفته می شود که با استفاده از رنگ و ابزار نقاشی، برای ایجاد جلوه ای کهنه و فرسوده، روی وسایل تزیینی، اجسام یا دیوار صورت می گیرد. در پتینه کاری با استفاده از رنگ های دکوراتیو (decorative) از جمله تیره و روشن، سطح اشیا را با بافت های نازکی به شکل زنگ زده، پوسیده، مات و ترک خورده می پوشانند. پتینه کاری روی اجسام چوبی، فلزی، سنگی، مس و بسیاری از مواد دیگر صورت می گیرد. پتینه کاری در نقاشی ساختمان نیز کاربرد دارد و به دلیل نمای منحصر به فردی که در دکوراسیون خانه به وجود می آورد، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

پتینه کاری روی دیوار به دلیل بافت های ریز، درشت و بسیار جذابی که ایجاد می کند، به خوبی می تواند خوردگی ها و ترک های دیوار را بپوشاند. همچنین پتینه کاری ماندگاری بسیار بالایی دارد و قابل شستشو و ترمیم نیز می باشد. با این وجود به دلیل بالا بودن نسبی قیمت پتینه کاری نسبت به سایر دیوارپوش ها، اغلب به عنوان یک عنصر دکوراتیو در بخش کوچکی از فضا مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا در هر محیطی که پتینه کاری اجرا شده باشد افراد زیادی جذب آن پتینه مشوند و اگر هم خودتان از نزدیک نمونه های پتینه کاری را دیده باشید می دانید که تا چه اندازه زیبا و دلنشین است و با سایر رنگ ها و دیوارپوش ها تفاوت دارد.

شاید بد نباشد به این نکته نیز اشاره کنیم که به طور کلی انواع مدل های پتینه کاری روی دیوار به دلیل اینکه اغلب طرحدار و دارای بافت می باشند، اجرای آن در کل فضا و یا به مقدار زیاد اصلا توصیه نمی شود؛ بلکه اتفاقا اگر در فضاهای خاص و مناسب اجرا شود جلوه ی بسیار بیشتری خواهد داشت.

در پتینه کاری، با استفاده از رنگ و خمیر مخصوص، نمایی فرسوده روی دیوار ایجاد می کنند. گوشه های دیوار و قسمت هایی که با کادرِ پنجره مماس است، با استفاده از رنگ های خاکی، خردلی، آجری و زرد کهنه نمایی می شود، مانند لکه های روی برگه زرد و کاهی یک کتاب قدیمی. پتینه روی زمینه ای تک رنگ انجام می شود. رنگ های روغنی، پلاستیکی، اکریلیک و گچ زیرساخت های مناسبی برای شروع پتینه کاری می باشند. طرح های پتینه دارای دو حالتِ تخت یا برجسته هستند. پتینه به صورت های گوناگونی انجام می شود. که در ادامه به معرفی و توضیح چند مورد از آن ها می پردازیم.

 

آموزش پتینه کاری روی دیوار به صورت تصویری(ادامه مطلب)

انواع مدل های پتینه کاری روی دیوار

 

سبک‌های پتینه کاری

تکنیک پتینه با اسفنج

این تکنیک یکی از ساده ترین و در عین حال زیباترین روش های ایجاد طرح روی دیوارهاست. ابتدا زمینه دیوار را رنگ آمیزی کنید و سپس یک تکه اسفنج را به رنگ آغشته کرده و به صورت ضربه ای به دیوار بزنید. توجه داشته باشید که ابتدا اضافه های رنگ را توسط روزنامه بگیرید و سپس اقدام به رنگ آمیزی کنید.

تکنیک پتینه با پارچه

این شیوه نسبت به روش اسفنج، وقت بیشتری از شما می گیرد. برای پیاده کردن این تکنیک شما باید تعداد زیادی تکه پارچه تهیه کنید و هر بار یکی از آنها را مچاله کرده و به مقداری رنگ آغشته کنید. سپس به حالت ضربه ای روی دیوار بزنید.

البته جور دیگری هم می توانید از تکنیک پارچه استفاده کنید. به این ترتیب که مستطیلی به عرض 15 سانتی متر و طول 20 سانتی متر از پارچه ای ببرید. در حالی که با دست 2 سر پارچه را گرفته اید آنها را خلاف جهت هم بپیچانید. لوله پارچه را به رنگ آغشته کنید و مانند یک وردنه روی دیوار بکشید. هر بار که پارچه باز شد، این کار را تکرار کنید.

تکنیک بافت دار کردن دیوار در پتینه

در بافت دار کردن دیوار روش های مختلفی وجود دارد. از جمله ترکیب پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغنی ساختمان برای بدست آوردن خمیری نسبتا شل تا در بافت دار کردن دیوار استفاده شود. البته می توانید مقدار آب و پودر مل را برای رسیدن به غلظت دلخواه تغییر دهید.

تکنیک رنگ برداری

این تکنیک هم توسط پارچه اجرا می شود. اما با این تفاوت که این بار پارچه رنگ اضافی روی دیوار را به خود جذب می کنند. ابتدا دیوار مورد نظر را آماده کرده و رنگی را با قلم مو به صورت نیمه رقیق بر روی دیوار بکشید. حالا یک دستمال نخی زبر را که به صورت مچاله در آورده اید را به دیوار خیس به صورت ضربه ای بزنید. به این ترتیب رنگ از روی دیوار برداشته شده و همزمان با انتقال رنگ، نقش مچاله شده پارچه روی دیوار باقی می ماند.

تکنیک راه راه کردن دیوار در پتینه

این روش بیشتر مناسب اتاق های خواب است. البته باید توجه داشت که نباید باعث شلوغ به نظر رسیدن اتاق شد. برای مثال می توان از این روش تنها برای دیوار سمت تخت‌خواب استفاده کرد. ابتدا نقطه وسط دیوار را پیدا کنید سپس 5/7 سانتی متر از هر سمت این نقطه به اطراف حرکت کنید. بدین ترتیب اولین نوار 15 سانتی متری ایجاد خواهد شد. به همین طریق تمام دیوار را به نوارهای 15 سانتی متری تقسیم کنید.

با استفاده از شاقول خطوط را ترسیم کنید یا از نقطه چین های بزرگ استفاده کنید و تا پایین دیوار بکشید. سپس با چسب نواری کاغذی یک طرف خطوط علامت گذاری شده را بپوشانید به طوری که چسب داخل نوارهایی که باید بمانند چسبانده شود. در نهایت به صورت یکی در میان این قسمت ها را رنگ آمیزی کنید. شما می توانید الگوهایی را نیز به شکل دایره یا مثلث از مقوا جدا کنید و بین این خطوط قرار دهید. البته توجه داشته باشید که اگر می خواهید داخل این الگوها را رنگ کنید باید طوری آنها را طراحی کنید که وسطشان خالی باشد.

تکنیک پتینه رنگارنگ

برای اجرای این تکنیک می توانید از پارچه، اسفنج و غلتک های برجسته کمک بگیرید. اسفنج را روی دیوارِ تازه رنگ شده بکشید و رنگ های اضافی را از روی آن پاک کنید. ابزار مورد نظر را به رنگ های مورد نظر آغشته کنید و به نقاط مختلف دیوار ضربه بزنید. اگر می خواهید مرز رنگ ها مشخص نباشد با اسفنج خیس آن ها را ترکیب کنید.

تکنیک پتینه برجسته

خمیرهای مختلفی موجود هستند تا با کمک آن ها بتوانید جلوه های زیبا و برجسته ای در نمای دیوار به وجود آورید. این خمیرها کمک می کنند تا بافت های انتزاعی، ترک دیوار، اشکالی هندسی و سایر طرح ها را روی دیوار اجرا کنید. از تکنیک در اتاق های بزرگ استفاده کنید و سعی کنید برای جلوگیری از شلوغ به نظر رسیدن، از رنگ های خنثی کمک بگیرید.

در تمام روش های فوق هم خوانی رنگ ها از اهمیت خاصی برخوردار است. بنابراین، هنگام رنگ کردن نکات زیر را رعایت کنید :

در تکنیک رنگ برداری سرعت عمل مهم ترین مساله است، زیرا ممکن است لایه رنگ به سرعت خشک شود و رنگ برداری آن به سرعت انجام نگیرد.در این صورت می توانید ابزار را به کمی تینر روغنی آغشته کنید و به سطح رنگ بمالید. پس از آن که ابزارتان (پارچه، کیسه پلاستیکی و…) به رنگ آغشته شد آن را با ابزار دیگری عوض کنید.

برای آشنایی با تکنیک‌های پتینه روی چوب بر روی لینک کلیک کنید.

هنرمند شهرت رو در دیپیا پیدا کن

دیپیا اولین سایت کاریابی هنرمندان

اینجا پروژه بگیر یا خودت رو معرفی کن

سخن آخر

در سالهای اخیر بسیاری از افراد برای دکوراسیون داخلی خانه خود از هنر پتینه استفاده می‌کردند و استفاه از این هنر هنوز ادامه دارد. با توجه به این موضوع در این مقاله تصمیم گرفتیم شما را با پتینه‌کاری روی دیوار آشنا کنیم. ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید.

مقالات مرتبط

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button